La apariencia como esencia. Sobre la contradictoria historia del amor en venta
Paraules clau:
prostitución, forma mercancía, trabajo, servicio, trabajo sexualResum
El término “prostitución” se refiere a la constelación específicamente bur-guesa-capitalista del comercio sexual. En esta sociedad, se considera un “mal necesario”, pero no un “trabajo honrado”. La prostituta está sometida a una vigilancia y regulación exhaustivas, lo que la acerca, como oficio libertino y sospechoso, a la forma del trabajo asalariado. Las características específicas del oficio de puta, la unidad de publicidad, mercancía y vende-dora en una apariencia prometedora, son expulsadas de la prostituta; en su lugar, se supone que satisface necesidades inexcusables. Este es el primer paso hacia la posible comprensión actual de la prostitución como ser-vicio, como “trabajo sexual”, que, según Walter Benjamin, va de la mano con el hecho de que “el trabajo se aproxima a la prostitución”.
Descàrregues
Referències
ADORNO, Theodor W. (2003a): “Zum Problem der Familie” (1955), en Gesammelte Schriften, vol. 20.1, Frankfurt am Main: Suhrkamp, 302-309.
ADORNO, Theodor W. (2003b): “Individuum unmd Gesellschaft”, Frankfurter Adorno-Blätter VIII, 60-94-
BECKER, Theodora (2023): Dialektik der Hure. Von der ‘Porstitution’ zur ‘Sex-Arbeit’. Berlin: Matthes & Seitz.
BEHREND, Friedrich Jacob (1850): Die Prostitution in Berlin und die gegen sie und die Syphilis zu nehmenden Maßregeln, Erlangen: Palm & Enke.
BENJAMIN, Walter (1974): “Anmerkungen des Herausgebers: Charles Baudelaire. Ein Lyriker im Zeitalter des Hochkapitalismus”, en Gesammelte Schriften, vol I. Ed. R. Tiedemann y H. Schweppenhäuser. Frankfurt a.M.: Suhrkamp, 1064-1222
BENJAMIN, Walter (1985): Passagenwerk, Gesammelte Schriften, vol V. Ed. R. Tiedemann. Frankfurt a.M.: Suhrkamp.
BRÖCKLING, Ulrich (2007): Das unternehmerische Selbst. Soziologie einer Subjektivierungsform, Frankfurt am Main: Suhrkamp.
GRAEBER, David (2013): “On the Phenomenon of Bullshit Jobs. A Work Rant”, STRIKE! 8.
LENIN, Vladimir Ilich (1970): “El imperialismo como fase superior del capitalismo” (1916), en: Id.: Ausgewählte Werke, Vol. II, Berlín: Dietz Verlag, 643-770.
KISCH, Egon Erwin (1981): “Magdalenenheim”, en: Marktplatz der Sensationen, Berlín, Weimar: Aufbau-Verlag, 223-230.
LAFARGUE, Paul (2009): “Die Predigt der Kurtisane”, en Die Religion des Kapitals, Berlin: Matthes & Seitz, 28–43.
M. K. G. (1905): Städtische Lusthäuser. Ein ernstes Wort ohne Umschweife!, con prólogo del Prof. Dr. C. Fraenkel, Consejero Privado de Medicina y Director del Instituto de Higiene de la Universidad de Halle a. S., Leipzig.
MANDEVILLE, Bernard (2018 [1724]): A Modest Defence of Public Stews Or An Essay upon Whoring as it is now Practiced in this Kingdom. Published by the Ex-classics Project
(https://www.exclassics.com/stews/stews.pdf)
MARX, Karl (1968): Ökonomisch-philosophische Manuskripte, en MEW vol. 40, Berlin: Dietz, 465-588.
MARX, Karl (1978): “Thesen über Feuerbach”, en MEW vol. 3, Berlin: Dietz, 5–7.
MARX, Karl (1983): Grundrisse der Kritik der politischen Ökonomie, en MEW vol. 42, Berlin: Dietz.
PAPPRITZ, Anna (1907): “Die Welt, von der man nicht spricht!”. Aus den Papieren einer Polizei-Beamtin, compilado y editado por Anna Pappritz, Leipzig: Dietrich.
PLATONOV, Andrej (2013): “The Anti-Sexus”, traducido por Annie O. Fisher, en: Cabinet Magazine 51, Nueva York.
REY, Alain (ed.) (2010), Dictionnaire historique de la langue francaise, París: Robert.
SIMMEL, Georg (1989 [1900]): Philosophie des Geldes. Frankfurt a.M.: Suhrkamp.
TARNOWSKY, Benjamin (1890): Prostitution und Abolitionismus, Hamburg und Leipzig: Leopold Voss.
Descàrregues
Publicades
Com citar
Número
Secció
Llicència
Drets d'autor (c) 2024 Theodora Becker

Aquesta obra està sota una llicència internacional Creative Commons Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0.
Aquells autors que pugliquin en aquesta revista accepten els següents termes:
- Els autors conservaran els seus drets d'autor i garatiran a la revista el dret de primera publicació de la seva obra, la qual estarà simultàniament subjecte a la Llicència de reconeixement de Creative Commons que permet a tercers compartir l'obra sempre que s'indiqui la seva autoria i la seva primera publicació en aquesta revista.
- Els autors podran adoptar altres acords de llicància no exclussiva de distribució de la versió de l'obra publicada (p. ex.; depoditar-la en un arxiu telemàtic institucional o publicar-la en un volum monogràfic) sempre que s'indiqui la publicació inicial en aquesta revista.
- Es permet i es recomena als autors difondre la seva obra a través de Internet (p. ex.: en arxius telemàtics institucionals o en la seva pàgina web) abans i durant el procés de tramesa, la qual cosa pot produir intercanvis interessants i augmentar les cites de l'obra publicada.
Confidencialitat de les dades:
- Constelaciones. Revista de Teoría Crítica garanteix que les dades que ens trameti sols s'utilitzaràn per atendre les seves demandes manidestades en aquest missatge.
- Les seves dades no seran cedides a altra part.
- Quan ho desitgi pot solicitar que les seves dades siguin eliminades dels nostres registres.Teoría Crítica